Fashion United – Luxury Labels to watch

Labels to watch: Drie Nederlandse luxe modemerken

 

Door Caitlyn Terra – Managing Editor Benelux @fashionunitedhq
27 sep 2023

 

Wie aan Nederlandse luxe mode denkt, denkt wellicht aan schoenenmerk Alzúarr en modemerk Frenken maar speelt nog veel meer in het modelandschap. Daarom stellen we u graag voor aan drie relatief nieuwe Nederlandse luxe merken.

Monique Singh

Ontwerper Monique Singh haalt inspiratie uit haar Indiase en Nederlandse erfgoed. Niet voor niets noemt Singh haar merk dan ook een ‘fusion fashion brand’.

Signatuur

“De signatuur van Monique Singh is de samensmelting van Indiase vakmanschap met hedendaagse Europese facetten, wat zich resulteert in tijdloze silhouetten. De Indiase kunst van borduurwerk en drapeerwerk staan hoog in het vaandel bij onze designs ondersteund door een weelderig kleurenpalet.”

“Ieder ensemble wordt op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in ons atelier gevestigd in Amsterdam. Verder worden er enkel kwalitatieve Europese duurzame stoffen gebruikt die ISO 9001 gecertificeerd zijn waaronder ook vegan leather.” Het merk is een grootvoorstander van slow fashion.

Doelgroep

“Met mijn label wil ik de werkende ‘self-made woman’ bereiken die hard bezig is om op haar eigen manier haar dromen te verwezelijken. Een Monique Singh-item is haar ‘armour’, haar power suit met als extra reminder om door te zetten, maar tegelijkertijd ook te genieten van waar ze nu staat in haar leven. Ieder item versterkt haar eigen persoonlijkheid, en wordt als het ware één met haarzelf.”

Retail

Het merk Monique Singh wordt al verkocht bij Wolf & Badger, Selfridges, Hurr, Project Cece en The Collectives.

Bestseller

“Onze Cape Jacket is zeker een van onze bestsellers! Het silhouette is onderscheidend en maakt een statement,” aldus Singh. “Onlangs heeft de Duchess of York onze Cape Jacket gekocht wat een enorm mooi compliment is!”

Toekomst

“Ik ben altijd bezig met het verleggen van mijn eigen grenzen. Ik hoop een succesvolle speler te kunnen zijn die meedoet met de erkende ‘Titans’ van de industrie. Verder lijkt het me heel interessant om mijn portfolio uit te breiden naar accessoires en ons distributiemodel te vergroten naar het Midden Oosten en Azië. Tijdens deze reis hoop ik een bijdrage te kunnen blijven leveren aan female empowerment door middel van partnerships en campagnes.”

Read the original article (in Dutch) on Fashion United.

Select your currency